Veneen sähköjärjestelmät

Referenssikuvat

Turvallinen sähköjärjestelmä veneessä on väylä huolettomaan veneilyyn. Asennamme ja suunnittelemme veneiden sähkötyöt alusta loppuun. Käymme asiakkaan kanssa läpi veneen järjestelmän ja sen pohjalta tehdään asennussuunnitelma. Tarvittaessa uusitaan vanhat kytkintaulut, elektroniikkalaitteet, kaapeloinnit ja akkujärjestelmät. Rakennetaan verkko navigointilaitteille ja uusitaan veneen valaistus Led-polttimoilla.


Maasähköjärjestelmät

Luotettava ja turvallinen maasähköjärjestelmä on erinomainen apu veneilyssä. Sähkön käyttö ja tarve lisääntyy veneissä kun erilaisia viihdelaitteita on käytössä yhä enemmän. Perusmaasähköjärjestelmä rakennetaan seuraavista komponenteista:

• maasähkökeskuksesta joka pitää sisällään vikavirtakytkimen ja automaattisulakkeet
• akkulaturista joka on mitoitettu veneen akkukapasiteetin ja lataustarpeen mukaan
• 230V:n pistorasioista joita asennetaan tarvittava määrä


Aurinkolatausjärjestelmä

Aurinkopaneelit ja lataussäätimet ovat kehittyneet viime vuosina erittäin paljon. Pilvisellä säällä paneelin virta hoitaa akkujen itsepurkauksen. Akut, jotka ovat kiinni aurinkopaneelissa, eivät siten sulfatoidu helposti. Kun vene on kiinnitettynä laituriin ilman kulutusta, aurinkopaneelit huolehtivat akkujen latauksesta seuraavaa matkaa varten. Aurinkopaneelit lisäävät akkujen elinikää monella vuodella.
Webasto
Webasto-lämmittimet, myynti, asennus ja huolto.
Navigointijärjestelmät
Karttaplotterit, kaikuluotaimet, tutkat, mittarijärjestelmät, AIS-lähettimet sekä VHF-puhelimet. Valmiiksi asennettuna veneeseen.